FOSS Srbija | Free and Opensource Srbija

FOSS Srbija je uspesno migrirana na Xenforo platformu.

Korisnici koji ne mogu da se uloguju sa starom lozinkom, idite na "Forgot your password?"

i zatrazite novu koja ce Vam stici na registrovani mejl.

Kako sačuvati privatnost na internetu - predlozi, saveti...

Commander

Well-known member
Staff member
Joined
Jan 13, 2012
Messages
9,227
Reaction score
504
Ja sam pre mozda 5-6 godina imao bas velikih problema sa Yandex-om, najvise sa cloud prostorom (iz nekog razloga je degradirao slike koje sam uplodovao, tipa kvalitet je sa 100% spao na 60-70%), drugi problem sa imao sa email servisom zakupljen kod njih, jako su im losi mail serveri vecina je na nekoliko destina blacklist-a.

Poslednji problem kada sam rascistio sa njima jeste da je domen koji sam hostovao kod njih upao u neki nedefinisan status, u smislu da kada sam hteo da prebacim domen na drugi DNS nisam mogao jer je “nekako” bio zakljucan kod njih, to je trajalo sigurnio 10-ak dana dok nisam oslobodio domen.

Posle toga nikad vise Yandex ni zasta ozbiljno.
 

Bojan970

Active member
Joined
Jan 12, 2021
Messages
324
Reaction score
206
Ovih dana a kako to vole da kažu neki koji opet imaju savetnike za nešto veliko je komešanje u Sajber prostoru kako na samom domačem terenu tako i van zemlje.
U prevodu veliki broj internet prevara - ali mobilna telefonija izgleda drži primat u tome najviše.
Prevare da ih ne opisujem mali milion po tom pitanju sama Indija ima dobar primat ali takođe jedna zemlja koja je sada u velikim problemima a tu mislim na Ukrajnu se bavila istim tim poslom - ne mislim tu konkretno na samu državu več na grupe i pojedince koji su radili za sebe ili pak za treču stranu nekada i direktno za državno rukovodstvo.
Ovo nisu politička pitanja več ona realna i stvarna jer samim prilivom velikog broja ukrajinaca u Jevropu broj ovakvih i sličnih prevara je pozamašan a na osnovu policijskih izveštaja od onih sa mobilnom telefonijom i raznim plačanjima preko iste do prevara preko raznih sajtova za online kupovinu - nabavke - posredovanja i ostalog.
Lično mislim da država tim pitanjem ne bavi u dovoljnoj meri da ne kažem nikako u stilu Pojeo Vuk Magarca i da je na tom planu možda zadnja rupa na svirali u regionu.
Naravno ovde izuzimam zatvorene sisteme.
Jer da je iole malo normalno sam sistem a tu mislim na državu daleko bi više trebala do povede računa na ovu temu i zakonski i praktično ali ne da bude ispostava ili servis trečih strana za 24 satni monitoring i pračenje svojim ljudi od kojih ubire porez i živ na račun istih.
Da ne kažem da treče strane mogu da hapse ljude odnosno one koji se bave sajber kriminalom i da nikome za to ne polažu račun.
Što u prevodu znači nema zakona i nema ustava jednostavno nema ničega.
Tako da ne bi bilo lošeg predlažem da svako u svom domenu napiše ili doda novosti na tu temu bezbednosti na internetu šta je to što se izdešavalo u međuvremenu a puno je toga.Koliko vidim od zadnjeg posta je prošlo skoro godinu dana.
 
Top