Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Donacije za FOSS projekte su otvorene

Discussion in 'Globalna obaveštenja' started by FOSS Bot, 04.07.2015.

 1. FOSS Bot

  Staff Member

  Joined:
  14.05.2012
  Messages:
  22
  Likes Received:
  69
  Sistem:
  Ostalo
  Poštovani prijatelji,

  Na pitanje dosta korisnika kako mogu pomoći dalji razvoj i održavanje FOSS.rs zajednice i projekata koji su pod njenim okriljem, na njihov predlog otvorene su Donacije koje se nalaze u gornjem navigacionom meniu, u sidebar-u kao i u footer-u foruma, svi vode na istu adresu https://foss.rs/donate

  donate_button_paypal-300x181.png

  Donacije su preko PayPal sistema, Skrill i naravno dinarskog žiro računa, funkcionišu bez problema.

  Da bi poslali donaciju ne morate biti član forum jer one rade kako za registrovane korisnike tako i za goste. Prilikom doniranja preko PP sistema imate odabrane sume kao i polje da upišete svoju proizvoljnu sumu, najmanji iznos za donaciju je 1 evro. Donacije možete poslati pod vašim imenom i prezimenom, nickname na forumu i anonimno.

  U ime FOSS administratora zahvaljujem Vam na predlozima, ukazanom poverenju i velikoj želji da pomognete FOSS i TRIOS projektima kao i mnogim drugim koji su u planu.

  Spoštovanjem.
  FOSS Srbija.
   
  #1 FOSS Bot, 04.07.2015
  Last edited by a moderator: 18.08.2015
 2. FOSS Bot

  Staff Member

  Joined:
  14.05.2012
  Messages:
  22
  Likes Received:
  69
  Sistem:
  Ostalo
  Poštovani prijatelji,

  Na zahtev korisnika koji bi donirali sredstva za dalji razvoj FOSS projekata među kojima je i TRIOS GNU/Linux distribucija, a iz nekog razloga ne koriste PayPal sistem plaćanja, u najkraćem roku smo otvorili dinarski žiro račun.

  Primer popunjene uplatnice:

  uplatnica.rs-115-0038162306569-88.png

  Za sva ostala pitanja možete se obratiti nekom od administratora putem privatnih poruka ili otvoriti novu temu u forumu predviđenom za to.

  S poštovanjem.
  FOSS Srbija.
   
  #2 FOSS Bot, 05.07.2015
  Last edited by a moderator: 20.02.2016
  Filip, Vladimir and melhisedek like this.
 3. FOSS Bot

  Staff Member

  Joined:
  14.05.2012
  Messages:
  22
  Likes Received:
  69
  Sistem:
  Ostalo
  Poštovani prijatelji,

  U cilju povećavanja naših sredstava za finansiranje projekata FOSS, TRIOS, MirrorOne! i sličnih/budućih a sve to u nedostatku i nedovoljnom broju donatora koji bi pokrili mesečna zaduženja kroz donacije, odlučili smo se na još jedan korak i vid reklamiranja (ponovo) putem AdSense-a, kako bi pokušali da tim putem nadomestimo deficit u kome se trenutno nalazimo a koji nije mali.

  Prethodni mesec smo uspeli zahvaljujući vašim donacijama da skupimo 60% od ukupnog salda, ovaj mesec iako još uvek nije gotov po svemu sudeći neće preći ni 50% od ostatka salda, međutim kako je to sve ukupno tek jedva polovina tražene sume moramo aktivirati dodatne načine finansiranja, jer donacije ne bi trebalo da funkcionišu i "zavise" od 3 čoveka (donatora) sa foruma koji usput broji više od hiljadu članova od kojih je preko 200 aktivno mesečno. Veliko hvala dosadašnjim donatorima koji se trude da pomognu fluidnom održavanju naših/vaših projekata.

  Reklame su postavljene tako da ne ometaju rad i funkcionisanje foruma. Takođe su reklame u "Responsive" modu što znači da će se prilagodjavati vašem ekranu pa neće štrčati sa strane prilikom smanjivanje rezolucije.

  Hvala na razumevanju.

  S poštovanjem
  FOSS Srbija.
   
  Јоце, Ladislav, SickDope and 3 others like this.
SSL Certificate Biblioteka++ Tor anonimnost Cyberghost vyprvpn