Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Uputstvo Family Sharing na steamu

Discussion in 'Video igre' started by Sreten, 25.03.2015.

 1. Sreten

  Korisnik

  Joined:
  27.01.2012
  Messages:
  3,944
  Likes Received:
  1,611
  Location:
  ~/.local/share/Steam
  Okruženje:
  Mate
  Sistem:
  Ubuntu
  Kao što već sigurno znate steam dopušta da delite vašu biblioteku igara sa drugima. Prvobitno je bilo zamišljeno da to bude razmena između računara u istoj mreži, međutim steam je otišao mnogo dalje želeći pri tom da se postavi kao najdominantniji na tržištu igara jer niko ne dopušta delenje igara. Jako dobar marketinški potez.
  Dok je još bio u beta fazi bilo je moguće deliti biblioteku sa još 10 računara međutim smanjili su na 5 što je i više nego dovoljno.

  Kako to funcioniše:

  Da bi se vaša biblioteka igara delila sa drugim računarima potrebno je da se ulogujete sa svojim nalogom na računare sa kojima želite da ih delite.
  Odmah zatim u podešavanjima pod Family pojaviće vam se imena naloga sa kojima je moguće deljenje. Štikliranjem naloga omogućavate deljenje. Osim toga svako delenje je moguće lepo podesiti pod Manage Family View
  Tu može da se podesi koje igre želite da delite, da li celu biblioteku ili samo određene igre. Ume da bude jako korisno.

  family.jpg library manage.jpg


  Ne mogu se igrati iste igre istovremeno. Ukoliko se desi da onaj sa kim delite biblioteku igra istu igru kao i vi, dobiće notifikaciju da za 10 minuta završi igranje. Vlasnik profila koji deli je uvek u prednosti.
  Podešavanje deljenja je pod Settings - Family.

  Screenshot from 2015-03-25 22:42:13.png

  Family sharing je odlična opcija, pogotovo ako imate decu ili više računara u stanu. Treba samo paziti sa kim delite biblioteku jer ukoliko taj neko dobije ban ili bilo kakvu vrstu zabrane to će automatski uticati i na vas jer sa njim delite igre.
   
  #1 Sreten, 25.03.2015
  Last edited: 29.09.2015
 2. Sreten

  Korisnik

  Joined:
  27.01.2012
  Messages:
  3,944
  Likes Received:
  1,611
  Location:
  ~/.local/share/Steam
  Okruženje:
  Mate
  Sistem:
  Ubuntu
  Od datuma pisanja ovog teksta pa do danas došlo je do nekoliko značajnih izmena u vezi deljenja biblioteke.

  Od prvobitnih 10 računara koliko je u Beti bilo, sad je moguće deliti sa samo 5.
  Na zahtev igrača odnosno posle velike peticije Valve je dozvolio da se mogu igrati igre istovremeno na svim deljenim računarima, što je jako dobra i pozitivna promena u odnosu na nekad kad to nije bilo moguće.
  Svaki od tih računara iako ne poseduje te igre ima achievemente koje mu zauvek osaju na nalogu i svaki računar posebno snima svoj progres na svoj lični steam cloud.
  Samo se ne mogu igrati iste igre istovremeno, što je i sasvim prihvatljivo.
   
SSL Certificate Biblioteka++ Tor anonimnost Cyberghost vyprvpn