Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

LinuxMint Linux Mint 18 codenamed “Sarah”

Discussion in 'Debian, LinuxMint, Ubuntu' started by marecare, 07.01.2016.

  1. Dragan

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    6,261
    Likes Received:
    3,644
    Location:
    jóhonaaʼéí
    Okruženje:
    Xfce
    Sistem:
    TRIOS
    Kako tačno izgleda komanda kojom pokrećeš tu tvoju skriptu?
    Ako folder u kojem se skripta nalazi nije dodat u tvoj PATH, onda moraš u autostart komandi da navedeš punu putanju do nje, npr:
    Code:
    /home/cvetan/mojiprogrami/./nv_fix_skripta.sh
     
  2. Cvetan

    Korisnik

    Joined:
    27.08.2014
    Messages:
    179
    Likes Received:
    57
    Location:
    Belgrade
    Okruženje:
    Gnome3
    Sistem:
    Ubuntu
    Uvek stavljam direktnu putanju.

    Probao sam na nekoliko načina i nijedan neće.

    Probao sam da kroz interfejs Session and startup dodam entry i tu u command upišem tačnu komandu koja treba da se izvrši, dakle ne putanje do skripte. To je neka komanda koja mi resetuje nivo zvuka vufera na meni prihvatljiv, jer se nivoi alsamixera resetuju pri restartu mašine. I onda moram da smanjim vufer da mi glava ne bi eksplodirala.

    Onda sam probao da stavim skriptu u direktorijum u mom home direktorijumu i onda kroz interfejst upišem putanju do skripte.

    Treće sam probao da ja sam napravim .desktop fajl u .config/autostart i da pozovem skriptu - neće.

    Svuda sam pokušavao sa apsolutnom putanjom. Ovo je pre uredno radilo, izgleda da su nešto u 18.2 zajebali. :(
     
    Collapse Signature Expand Signature
  3. marecare

    Premium Donator

    Joined:
    09.05.2014
    Messages:
    1,220
    Likes Received:
    772
    Okruženje:
    Cinnamon
    Sistem:
    Mint
    Da li si probao da pišeš na njihovom forumu?!
     
  4. Dragan

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    6,261
    Likes Received:
    3,644
    Location:
    jóhonaaʼéí
    Okruženje:
    Xfce
    Sistem:
    TRIOS
    @Cvetan
    Naterao si me da instaliram Mint 18.2 xfce i da isprobam...radi app autostart :)
    Opšte pravilo:
    Skriptu treba smestiti u /usr/local/bin...sa sudo ili kao root, svejedno...tako da bude u bash env putanji, dodeliti joj izvršne dozvole, a u autostart treba dodati samo jednu liniju:
    Code:
    sh -c "test.sh"
    Za testiranje, koristio sam glupavu skriptu koja iščitava fajl spisak.txt, pa pravi foldere sa nazivima koje pronađe u textu, i kod mene sve to preusmeravao na desktop, tako da odmah nakon logovanja vidim rezultat da li se izvršava ili ne...možeš i ti da je koristiš za testiranje.
    Naravno, /home/dragan/ treba prepraviti u tvoj /home/tvoj-username :)
    Code:
    #!/bin/bash
    
    cat /home/dragan/Desktop/spisak.txt | \
        while read dir; do
        mkdir $dir -p
    
    done
    
    Screenshot - 07172017 - 11:15:48 PM.png Screenshot - 07172017 - 11:18:47 PM.png Screenshot - 07172017 - 11:34:06 PM.png
     
  5. Cvetan

    Korisnik

    Joined:
    27.08.2014
    Messages:
    179
    Likes Received:
    57
    Location:
    Belgrade
    Okruženje:
    Gnome3
    Sistem:
    Ubuntu
    OK. Probaću pa javljam.

    Pazi do sada su mi skripte uvek bile u sh folderu u mom Home. I uvek je radilo.
    Ovo mi je sad malo idiotski da moram da stavljam skriptu koja se tiče samo mog naloga na /usr/bin.

    Ne govorim o tvom rešenju već o očigledno glupom Mintu. :)

    Btw pitao sam na njihvom forumu, baš da vidimo šta će da kažu. ;)
     
    Collapse Signature Expand Signature
  6. Dragan

    Staff Member

    Joined:
    13.01.2012
    Messages:
    6,261
    Likes Received:
    3,644
    Location:
    jóhonaaʼéí
    Okruženje:
    Xfce
    Sistem:
    TRIOS
    /usr/local/bin :)
     
  7. Cvetan

    Korisnik

    Joined:
    27.08.2014
    Messages:
    179
    Likes Received:
    57
    Location:
    Belgrade
    Okruženje:
    Gnome3
    Sistem:
    Ubuntu
    Hvala, neće.

    Dakle verovatno nije do skripte i startupa. :)

    Već mi nešto drugo resetuje alsa nivoe.

    Skripta se sastoji samo od ove linije, ali to mi sada ne radi.

    Code:
    amixer set LFE 48
     
    Collapse Signature Expand Signature
SSL Certificate Biblioteka++ Tor anonimnost Cyberghost vyprvpn