Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mislim da sam obespravljen

Discussion in 'Opšte diskusije' started by Maligan, 12.08.2017.

 1. Maligan

  Korisnik

  Joined:
  05.08.2017
  Messages:
  23
  Likes Received:
  9
  Location:
  Србадија
  Okruženje:
  Cinnamon
  Sistem:
  Mint
  Molim vas, žao mi je početnih mojih koraka. To je bila samo jedna moja avantura i vi mi odmah zaključali temu.

  Moram ponovo da Vas podsetim, da sam normalna osoba. Evo pogledajte sajt:

  Развој Веб Сајтова Скупра – Интернет је наш посао…

  To je moja preokupacija i jako mi znači link na svakom sajtu, ne bi li poboljšao svoj rejting.

  Imajte razumevanja, a temu smestite gde treba. Izvinjavam se na degutantnim tekstovima.
   
 2. Dragan

  Staff Member

  Joined:
  13.01.2012
  Messages:
  6,317
  Likes Received:
  3,679
  Location:
  jóhonaaʼéí
  Okruženje:
  Ostalo
  Sistem:
  Ostalo
  Mislim da si promašio naslov teme...niko ovde nije obespravljen, nego na ovom forumu postoje pravila koja se ipak moraju poštovati.
  @MyName ti je u prvoj temi, koju sam zaključao, lepo objasnio šta ne valja u tvom "avanturizmu" što se tiče sajta, naročito seksi sličice.
  Pročitaj još jednom pravilnik, ako već nisi do sada, verujem da će ti biti jasnije šta je napisano u vezi kućnog reda.
  Takođe, nema potrebe da nas "podsećaš" da si ti normalna osoba...niko nije tvrdio suprotno, ali niko odavde te i ne poznaje lično, pa mišljenje o tebi gradimo na osnovu onoga što pišeš i "proizvodiš".
  Bez uvrede, tvoj prvi sajt je bio težak šund, zato je i obrisan link i tema zaključana.
  Ovaj novi, čiji si link postavio ^ deluje mi za sada da je ok...neka tako i ostane, i biće sve u redu.
   
 3. MyName

  Korisnik

  Joined:
  30.12.2016
  Messages:
  146
  Likes Received:
  121
  Okruženje:
  Gnome3
  Sistem:
  Debian
  Аух... Па није само она слика била проблем. Када сам мало био прочешљо тамо-амо, било је ту и неких снимака, зар не?
  Ако имаш аналитику, можеш видети ко је одакле ишао на које странице. Пошто је сајт био млад, не верујем да су људи много шарали по њему. Не верујем да су видели и онај видео (јер да су га и видели, можда би и помислили то што ти мислиш да други мисле, па да их подсетиш).
  Искрено, по мени, чак и да си глумац у том снимку сматрао бих те нормалном особом. Али ако почнеш да се правдаш или на неки други начин да се доказујеш, е онда почињем да сумњам.
  Елем, нико није рекао да ниси нормалан, и не верујем да хоће, докле год си нормалан :)
  П.С.
  Многи људи овде имају блогове или сајтове. Не остављају линкове у посебним темама јер за тим нема потребе. Постоје одређене теме где је спам дозвољен, и то је то. Линк у засебној теми може ако је потребна помоћ око нечега. Помоћ није у виду повећања броја посетиоца - то ће твој садржај да уради. Али ако се под овим сматра помоћ око СЕО маркетинга, па нека га. Тај један линк ће толико да ти користи (убило се). Заправо, као што се из прошлости може видети, можда може и да шкоди :yum.
   
 4. MyName

  Korisnik

  Joined:
  30.12.2016
  Messages:
  146
  Likes Received:
  121
  Okruženje:
  Gnome3
  Sistem:
  Debian
  Добра ти фора....Урадио си дефацинг сопственог сајта, све је ту, само почетна страница изгледа другачије.
  Ал ајд' обрисао си секси чике и тете...
  Сада видим и немалици(ј)озну примену дифејсинга. Да ми је неко причао да то не раде само хакери, већ и власници сајтова - не бих му веровао.
  Шалим се... Одох да узмем бели лук уместо бромазепана, јер је то најбољи природни лек.... Овако постоји опасност да постанем девојка која је изгубила косу због стреса....
   
 5. Vladimir

  Staff Member

  Joined:
  12.01.2012
  Messages:
  9,153
  Likes Received:
  3,856
  Location:
  /home
  Okruženje:
  Kde5
  Sistem:
  Arch
  Ekterni linkovi na ovom forumu su postavljeni putem skripte na najniži prioritet u index-u, tako da pretraživači kada dođu do link-a koji nije interni, jednostavno preskoče i zanemare ga, to se radi upravo zbog spama i da forumi ne bi gubili na reputaciji zbog linkova ka neprikladnim sadržajima.

  Tako da ako hoćeš da diskutuješ o bilo kakvim temama, dobrodošao, ako si planirao da se ovde reklamiraš fraj i da te gugl indeksira... na vreme smo se pobrinuli za takve jer nisi ni prvi ni poslednji.

  P.S. Jedan mali savet - u 2017 godini posetioca na sajt privlačiš ili jako skupom reklamom kod AdWords / Facebook marketing ili ultra kvalitetnim unikatnim člancima. Ovo nije 2002-2003 godina da svoj blog/sajt/portal/štaveć reklamiraš na tuđim forumima i ostavljaš potpis u komentarima.

  Pozdrav
   
  Collapse Signature Expand Signature
  marecare likes this.
 6. MyName

  Korisnik

  Joined:
  30.12.2016
  Messages:
  146
  Likes Received:
  121
  Okruženje:
  Gnome3
  Sistem:
  Debian
  Само да дам мали анекс овом говору за @Maligan-a ....
  СЕО маркетинг је једна машинерија која скупо кошта и, комотно се може рећи да, преварантског је типа.
  Гомила "стручњака" у свету (и код нас) на основу својих "размишљања" и "анализа" алгоритама по којима раде претраживачи (а који су пословна тајна власника тих претраживача и као такви нису доступни трећим лицима) дају своје савете за скупе паре.
  Па тако имате неке контекст рајтере, беклинк мејкере, киворд рисрчере итд....
  Бесплатан савет (нпр у вези Гугл-а):
  Само твој садржај и кључне речи које си за њега одредио ће да одређују твој положај у претрази. Јединствени садржај је ту главни. Али, када се ослониш само на ово, онда мораш и да знаш за колико времена ће то да ступи на снагу. Најчешће је то у неком периоду од 6 месеци па надаље. Што је старији садржај - то се приближава првој страници, и првој позицији на тој страници претраге.
  Уколико се ослониш на савете стручњака (или им недај боже даш паре) па кренеш у воде најтраженијих кључних речи, креирања 5 милиона беклинкова у једном дану, и све остало... Можеш имати тренутни ефекат. Али у том случају - што је старији садржај то те претраживач гура све ниже и ниже, тако да завршаваш на последњим страницама претраге.
  Често људи плате, а на крају их задовољство да буду међу првима кошта више од онога што су тиме добили.
  Али, уосталом, што ја то теби говорим. Видим да си ти веб девелопер са преко 10 година искуства, па вероватно знаш о тим стварима више него ја. Сад најбоље да ти ја причам о семантичком веб-у и осталим стварима....
   
 7. Maligan

  Korisnik

  Joined:
  05.08.2017
  Messages:
  23
  Likes Received:
  9
  Location:
  Србадија
  Okruženje:
  Cinnamon
  Sistem:
  Mint
  Ne bih se dalje upuštao u raspravu, pogotovo što može da se oduži.

  Za pravo i mogu. SEO se radi za svaki sajt posebno. Wordpress sajt za to ima plugin. Ako je sajt rađen ručno, skuplji je ali se onda seo radi posebno. Koristeći i meta tagove, h1, h2, ključne reči. Ne bih pričao o poslu koji radim. U mom timu za to je zadužena druga osoba :)

  Ja (samo) programiram.
   
 8. MyName

  Korisnik

  Joined:
  30.12.2016
  Messages:
  146
  Likes Received:
  121
  Okruženje:
  Gnome3
  Sistem:
  Debian
  Па лепо од тебе.... Срећни празници и све најлепше у даљем раду!
   
  Dragan likes this.
 9. Vladimir

  Staff Member

  Joined:
  12.01.2012
  Messages:
  9,153
  Likes Received:
  3,856
  Location:
  /home
  Okruženje:
  Kde5
  Sistem:
  Arch
  Ovaj...čisto da znaš da se meta tagovi više ne koriste u SEO skriptama jer su prevaziđeni metod natrpavanje svega i svačega u ključne reči. Sada se klasifikacija radi na sasvim drugačiji način i meta tagovi se godinama unazad ne koriste više jer nisu potrebni... uostalom pitaj tu drugu osobu iz tvog tima ona će ti bolje i jasnije objasniti nego ja samouki samotnjak ;)
   
  Collapse Signature Expand Signature
  MyName and Dragan like this.
 10. MyName

  Korisnik

  Joined:
  30.12.2016
  Messages:
  146
  Likes Received:
  121
  Okruženje:
  Gnome3
  Sistem:
  Debian
  Заправо, та друга особа би требала да добије моментални хотказ (базирано на пре(д)поставци да је та особа дала савет за линк спридинг) уколико је њено радно место уопште и било потребно....
  Има свашта нешто у том СЕО маркетингу, који нпр говори да се динамичке презентације (сакривене иза гомиле скриптова) морају избегавати јер не могу да се индексирају. Но међутим, све тестови са гуглботима у последњих 3 године су показали да гуглботи фирцају текст у јаваскрипту исто ко и да је плејн формат.
  Кажем, има нешто у том СЕО маркетингу, нека чаролија и магија... Алхемија прављења ничега из чистог злата... Јездимир и Дафина жале и плачу што су се родили у погрешно време.... Али сада сам отишао мало предалеко... Време је да заћутим и оставим тему да иде неким својим током (а и да се недај боже замерим неком стручњаку који је сео).
   
 11. MyName

  Korisnik

  Joined:
  30.12.2016
  Messages:
  146
  Likes Received:
  121
  Okruženje:
  Gnome3
  Sistem:
  Debian
  Упс... Јесам жвалав, ал понекад изненадим и сам себе... Колико тога кажем а главно заборавим рећи.
  Главна лова у СЕО маркетингу се обрће на релацији узми неке ситне паре од некога ко жели да подигне свој сајт на неку позицију. Нажврљај неки шлб текст о некој теми која се налази на сајту којем се диже позиција и у њу стрпај линк ка том сајту. Продај ту жврљотину великим медијским кућама, где ће свака од њих то објавити на 50-60 својих портала. Прати тај текст и остављај коментаре са лажних налога (ех сад, анонимност је дао како слободу, тако и злоупотребу). Уколико неко уклони линк из те жврљотине - прети се тужбом, или се чак и покрене поступак, где се опет намакну неке паре. Онај јадник који је власник сајта се нешто мало радује повећаној посећености свог сајта, надајући се да ће му трошкове инвестиције покрити зарада од огласа. Но међутим, посећеност опада чим оне шкработине од текстова изађу ван видокруга посетиоца портала (то јест, за око недељу две дана). Због тога је принуђен да опет упосли СЕО маркетинг тим.
  Како та машина ради најбоље осећају обични посетиоци информативних портала, где су принуђени да читају како научници час доказују како је сланина лоша по здравље, а час како је добра.... А некако је извор тих вести увек - исти.
   
 12. Dragan

  Staff Member

  Joined:
  13.01.2012
  Messages:
  6,317
  Likes Received:
  3,679
  Location:
  jóhonaaʼéí
  Okruženje:
  Ostalo
  Sistem:
  Ostalo
  Nisam stigao do snimaka, pa ne biK znala ka'sti :D
  Češljanje šund sajtova mi nije baš omiljen sport, imam i pametnije stvari za čitanje.
  @Maligan
  1) O'š da te "tapšem po leđima" i lažem?
  Dobro je, samo nastavi tako, biće nešto od tebe jednog dana...
  2) O'š da ti kažem istinu?
  Ne'š se ti leba najesti od ovog posla nikada...niti si programer, niti ti marketing uspeva, jer nemaš pojma ni o jednoj ni o drugoj oblasti...takvih neostvarenih sanjara koji bi na klik da obezbede i decu i unuke ima na zilione diljem interneta.
   
 13. Maligan

  Korisnik

  Joined:
  05.08.2017
  Messages:
  23
  Likes Received:
  9
  Location:
  Србадија
  Okruženje:
  Cinnamon
  Sistem:
  Mint
  @Dragan

  naješću se leba, veruj mi, kao što se ti najedavaš od tvog linuksa :)
   
 14. MyName

  Korisnik

  Joined:
  30.12.2016
  Messages:
  146
  Likes Received:
  121
  Okruženje:
  Gnome3
  Sistem:
  Debian
  Ово ће бити занимљиво... Док се ви по библијски гађате хлебом{1f35e}, ја ћу то да гледам и да се надједем кокица... {1f37f}
   
 15. Maligan

  Korisnik

  Joined:
  05.08.2017
  Messages:
  23
  Likes Received:
  9
  Location:
  Србадија
  Okruženje:
  Cinnamon
  Sistem:
  Mint
  Neće biti zanimljivo, jer će me Dragan izbaciti sa foruma. Samo to čekam. Pa da se moja tvrdnja pokaže ispravnom. Voleo bih da nisam u pravu.
   
 16. marecare

  Premium Donator

  Joined:
  09.05.2014
  Messages:
  1,228
  Likes Received:
  784
  Okruženje:
  Cinnamon
  Sistem:
  Mint
  fuj...koliko si jeftin provokator

  naleteo sam danas na fb na jedan post koji me je odmah podsetio na tebe

  wp_ss_20170814_0001 (2).png
   
  #16 marecare, 14.08.2017
  Last edited: 14.08.2017
  MyName, Dragan and Vladimir like this.
 17. Dragan

  Staff Member

  Joined:
  13.01.2012
  Messages:
  6,317
  Likes Received:
  3,679
  Location:
  jóhonaaʼéí
  Okruženje:
  Ostalo
  Sistem:
  Ostalo
  Nisi u pravu.
   
 18. Vladimir

  Staff Member

  Joined:
  12.01.2012
  Messages:
  9,153
  Likes Received:
  3,856
  Location:
  /home
  Okruženje:
  Kde5
  Sistem:
  Arch
  e5sqm2.gif
   
  Collapse Signature Expand Signature
  Vlad, MyName and Dragan like this.
 19. marecare

  Premium Donator

  Joined:
  09.05.2014
  Messages:
  1,228
  Likes Received:
  784
  Okruženje:
  Cinnamon
  Sistem:
  Mint
  Kolika je verovatnoca da je ovo Joce!?
   
 20. MyName

  Korisnik

  Joined:
  30.12.2016
  Messages:
  146
  Likes Received:
  121
  Okruženje:
  Gnome3
  Sistem:
  Debian
  Овај је добар...
  Ако ви људи не видите потенцијал у њему, онда свака вам част!
  Боље се нисам исмејао....
  Човече @Maligan , погрешио си професију. Требао си да радиш у маркетингу или да будеш забављач. Ниси требао да се трудиш да учиш програмирање и све остало.... Овде сам озбиљан. Само што не треба да избацујеш форе за децу од 6 година... Можеш ти то и за много старију публику.
  Имаш ти то у себи, али прекини да се претерано мајмунишеш, јер ти онда "Парови" не гину.
  (под условом да си снимке намерно овако одрадио, мада не знам коме се обраћаш, кад имају <20 прегледа)
   
SSL Certificate Biblioteka++ Tor anonimnost Cyberghost vyprvpn