Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Reorganizacija FOSS Srbije!

Discussion in 'Globalna obaveštenja' started by Vladimir, 09.12.2014.

 1. Vladimir

  Staff Member

  Joined:
  12.01.2012
  Messages:
  9,463
  Likes Received:
  4,181
  Location:
  /home
  Okruženje:
  Gnome3
  Sistem:
  RedHat
  Poštovani forumaši,

  Poslednjih dana smo razmišljali kako da osvežimo forum i učinimo ga prijatnijim i udobnijim za surfovanje. Ideja za reorganizaciju je došla spontano i sa ciljem da se poboljša vizuelni kvalitet FOSS Srbije i ono što možemo u ovom trenutku da Vam ponudimo a to je doza profesionalnosti koja ide uz ovaj projekat.

  Kao što sami možete da primetite da je "manje više" sve ostalo isto, osim kategorija foruma koje su pregrupisane i objedinjene kako ne bi pravile nepotrebnu gužvu. Nakon punih godinu ipo dana uvideli smo da postavka samih foruma i kategorija nije bila najsrećnije relizovana i tu se moralo kad-tad desiti neka izmena.

  Da ne bi previše objašnjavali šta je urađeno dovoljno je da bacite pogled na početnu (glavnu) stranu i većina stvari će vam biti jasna. Ništa od kategorija (samim tim i tema i poruka) nije izbačeno a ono što smo smatrali da bi trebalo postaviti zajedno je urađeno. Smanjen je vizuelni utisak i smatrali smo da je forum bio preglomazan i preopširan sa pojedniačnim kategorijama koje usput u svojim redovima nisu imale razloga da bude kao što im, ime kaže "pojedinačne" zbog neispunjavanja kriterijuma oko kvantiteta napisanih poruka, prostije rečeno, nemaju veliku posećenost da bi se izdvajale.

  Jedina novost povodom kategorija jeste vraćena ubuntu kategorija na zahtev mnogih korisnika.
  Mi iz FOSS-a i dalje imamo jasan stav po pitanju ubuntu sistema što se tiče njegove pravne regulative i problematike oko napuštanje sopstvene zajednice o kojoj smo pisali naširoko prethodnih meseci, ali isto tako želimo da omogućima, ljudima koji koriste starije verzije ubuntu sistema da imaju svoj deo na FOSS stranama i trudili smo se maksimalno da to ispoštujemo, nadamo se na obostrano zadovoljstvo.

  Mi smo svesni da se nekima ove promene neće dopadati ali mi zadržavamo pravo da krojimo forum po meri u kojoj smatramo da će biti najproduktivniji.

  To bi bilo to za sada, u narednim danima postavićemo objašnjenje i pojasniti novi sistem označvanja tema kao i novu opciju TAGOVANJE koja će biti daleko bogatija od sadašnjeg sistema.


  Srdačan pozdrav,
  FOSS tim!
   
  Collapse Signature Expand Signature
SSL Certificate Biblioteka++ Tor anonimnost Cyberghost vyprvpn