Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

The Elder Scrolls III: Morrowind na GNU/Linux OS

Discussion in 'Video igre' started by Zoran Jankov, 27.11.2018.

 1. Zoran Jankov

  Korisnik

  Joined:
  27.11.2018
  Messages:
  5
  Likes Received:
  6
  Location:
  Novi Sad, Srbija
  Okruženje:
  Cinnamon
  Sistem:
  Mint
  Možda su svi čuli za Skyrim i očigledno ga je igrao velik broj ljudi, ali treba se osvrnuti na početke. The Elder Scrolls III: Morrowind je sigurno jedna od najboljih video igara koja je napravljena, a time i najbolji deo u The Elder Scrolls serijalu.

  Bethesda Game Studios su poznati po veoma zanimljivim i uzbudljivim video igrama, ali takođe po veoma lošem programiranju game engine-a. Njihove igre često blokiraju, pucaju, i baguju, i ako imaju neverovatno dobar sadržaj.

  Srećom sada postoji rešenje bar za The Elder Scrolls III: Morrowind. Upitanju je OpenMW game engine. OpenMW je slobodan softver koji razvija zajednica ljudi entuziasta za Morowind i za slobodan softver. Postoje verzije za Windows, MacOS i GNU/Linux. I ako je njegova trenutna verzija 0.44, ne dozvolite da vas to zavara. OpenMW je u suštini skroz funkcionalan još od 0.30 verzije.

  OpenMW je programiran da podržava moderan hardver, višejezgralne procesore i moderne grafičke kartice. Moram da naglasim da odlično radi na GNU/Linux OS i nikad mi se nije desilo da je pukao, ili zabagovao, za razliku od orginalne igrice koja je i sa finalim zakrpama pravila probleme. Ovo je pravi način da se vratite ovoj staroj dobroj igri i da mlađi igrači spoznaju korene Skyrim-a.

  Takođe ovaj game engine podržava neverovatno visok nivo modovanja koji nije bio moguć u orginalnoj igrici, ali još nije ni zagraban sav potencijal ovog softvera.

  Da bi ste mogli da igrate Morrowind morate imati kopiju igre i onda pomoću OpenMW wizard-a možete je instalirati na svim operativnim sistemima. Sve informacije na sajtu https://openmw.org/.
   
  Jocix likes this.
GNU Tor anonimnost