Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Two-step verification proces - Uputstvo

Discussion in 'Globalna obaveštenja' started by Vladimir, 09.03.2016.

 1. Vladimir

  Staff Member

  Joined:
  12.01.2012
  Messages:
  9,463
  Likes Received:
  4,181
  Location:
  /home
  Okruženje:
  Gnome3
  Sistem:
  RedHat
  Kao što ste već navikli, na našim stranama možete da se osećate bezbedno i sigurno, ukoliko želite to i anonimno u potpunosti. Bezbednost korisnika nam je na prvom mestu uvek bila i uvek se trudimo da uz vašu sugestiju i predloge ovo mesto stvorimo apsolutno bezbedno i sigurno kako za vas i vaše osetljive podatke tako i za nas koji vodimo ovo malo parče FOSS internet neba.

  Uvedena je dupla verifikacija za sve korisnike, kako ona nekada može biti "naporna" za one koji ne vide potrebu da svoj nalog osiguraju dodatno, ostavili smo je kao opcinju pa sami izaberete da li ćete dodatno da osigurate svoj nalog ili ne.

  Ovo je malo uputstvo kako to da uradite ukoliko to želite, ukoliko ne želite već sada možete prestati sa čitanjem i zatvoriti ovu temu.

  1. Pređite mišem preko vašeg imena i naići ćete na sledeću opciju... tu kliknite.

  1.png

  2. Prvi sigurnosni korak protiv otmice sesije jeste da ponovite vašu trenutnu lozinku kako bi nastavili dalje.

  2.png

  3. Ovde možete izabrati izmedju dva koraka.

  a) Autentifikacija putem sigurnosnog koda koji će se automatski generisati na vašem (iphone, adnorid, W10) telefonu i koji ćete ukucati nazad u polje kada vam bude zatraženo.

  b) Putem vaše sigurne email adrese gde ćete svaki put kada se logujete dobiti novi generisani šestocifreni kod koji ćete uneti nazad u polje kada od vas to bude zatraženo kako bi sistem potvrdio vaš identitet.

  Za potrebe testa mi smo izabrali korak a).


  3.png

  4. Ovde možete da izaberete dva autentifikaciona servera, mi zbog bezbednosti predlažemo da to NE BUDE GOOGLE već koristite isključivo "Authy". Skinite aplikaciju za vašu platformu mobilnog telefona i pokrenite je. Iz aplikacije idete na "Scan code".... i skenirajte kod koji vam je generisan na ekranu, time ćete povezati vaš telefon i na sigurni HTTPS server, i dobićete kod koji unesete u polje koje vam je prikazano ispod QR koda na slici dole.

  4.png

  5. Kada ste uneli kod dobićete ovakvu poruku, što znači da ste uspešno osigurali vaš identitet od krađe ili zloupotrebe, takođe iz ovog dela možete upravljati sigurnim ključevima koje je naš server unikatno generisao za vas i sastoji se od nasumice izabranih 256 slovnih/numeričkih karaktera.

  5.png


  Svaki sledeći put kada se logujete na forum od vas će biti traženo da odradite duplu verifikaciju. Limit je čuvanje uređaja je 30 dana što znači da ako forumu pristupate od kuće sa sigurnog vašeg desktop računara štiklirate opciju da skripta zapamti vaš uređaj i sledeći put vas neće pitati za dupli verifikacioni metod već samo za lozinku.
   
  Collapse Signature Expand Signature
  Zeyn, Ladislav and Sreten like this.
SSL Certificate Biblioteka++ Tor anonimnost Cyberghost vyprvpn