Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Zanimljivi klipovi, linkovi, tekstovi, slike...

Discussion in 'Opšte diskusije' started by Vladimir, 20.01.2012.

 1. Vladimir

  Staff Member

  Joined:
  12.01.2012
  Messages:
  9,122
  Likes Received:
  3,825
  Location:
  /home
  Okruženje:
  Kde5
  Sistem:
  Arch
  Ko zna, možda se uželi da OPET otputuje, doduše za Mars mu treba malko više vremena nego u stratosferu ali opet treba mnogo $$$$

  Uf... zaista misliš da je Microsoft ugrožen? Razmisli opet kad budeš videla net income za naredni kvartal ;) Firme koje su "sponzorisane" od strane države teško da ikada u svom postojanju mogu biti ugrožene, zato su i tako bahati jer znaju da im niko nikad neće ništa moći uraditi i to je jednostavno teško pojmiva činjenica... ali je takva.

  Microsoft-u Ubuntu nije uopšte zanimljiv, jer sa tehničke strane nema ništa što Microsoft već ne poseduje u svom vlasništvu... baza korisnika? Diskutabilno kolika je zapravo ta baza i kakvog je "kvaliteta", iskreno zabole ih za bazu kad im je baza "ceo svet" realno gledano. Microsoft je već većinski ako ne i 100% vlasnik Novell-a odnosno malo ljudi zna da je pravi vlasnik Suse Linux-a zapravo jedna mala smešna firma koja je paravan Microsoftu, koju su kupili da bi mogli da koriste neke stare Novellove patente koji su im trebali a neki od patenata su se ticali ekstenzija u MS Office paketima kao i terminal stanicama za analitiku podataka.
   
  Collapse Signature Expand Signature
  stepski vuk likes this.
 2. Tanja

  Korisnik

  Joined:
  19.03.2013
  Messages:
  550
  Likes Received:
  383
  Okruženje:
  Xfce
  Sistem:
  Debian
  @Vladimir

  Mene više ne iznenađuju poslovni potezi monopolističkih kompanija, pa me ne bi iznenadilo ni nešto poput kupovine koju sam navela, ma kako besmisleno izgledalo.

  Ako se ne varam, windows je počeo kao aplikacija u DOS-u, pa sam malo pustila mašti na volju :D
   
 3. Vladimir

  Staff Member

  Joined:
  12.01.2012
  Messages:
  9,122
  Likes Received:
  3,825
  Location:
  /home
  Okruženje:
  Kde5
  Sistem:
  Arch
  Pa ne baš, Windows je zapravo MSDOS sa grafičkim interfejsom. Odnosno prvi put kada se pojavio Windows 1.0 imao je indentične 100% funkcije kao IBM PC DOS samo je imao grafički interfejs pa je bilo lakši za upotrebu... a i da bi parirali Mekintošima jer su ih ovi odjebali 1984 to je bio prvi i poslednji put da su Microsoft i Apple radili zajedno na jednom projektu, sve ostalo je istorija i manje više klasična priča o krađi ideja, patenata i srećnim zvezdama.
   
  Collapse Signature Expand Signature
 4. МарестРПЦ

  Korisnik

  Joined:
  16.10.2015
  Messages:
  198
  Likes Received:
  141
  Okruženje:
  Mate
  Sistem:
  Mint
  Једна бомбоница за хипстере
  :D:D
   

  Attached Files:

  Dragan likes this.
SSL Certificate Biblioteka++ Tor anonimnost Cyberghost vyprvpn