Dobrodošli na FOSS Srbija

Free and Opensource Srbija je skup entuzijasta i ljubitelja slobodnog i otvorenog koda. Cilj nam je okupiti sve istomišljenike na jednom mestu i stvoriti najveći globalni OpenSource projekat u Srbiji i šire!

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Zdravo !

Discussion in 'Predstavite se' started by Ultra, 15.02.2018.

 1. Vladimir

  Staff Member

  Joined:
  12.01.2012
  Messages:
  9,567
  Likes Received:
  4,347
  Location:
  /home
  Okruženje:
  Kde5
  Sistem:
  Ostalo
  Ajde probaj da meriš temperaturu procesora/čipseta u tom trenutku kada ti potpuno zabode računar. Ako podiže naglo temperaturu, i ukoči se odjednom, otišao ti je severni most ka čipsetu, u tom slučaju možeš da baciš matičnu ploču u kantu.

  Kada počne da se pregrejava deo mosta koji spaja čipset i matičnu hoće da se manifestuje takvim čudnim problemima jer daje lažne napone svuda po ploči, pa recimo nekada USB radi nekada ne, nekada taj Mic radi nekada ne, nekada uopšte neće da rade SATA konektori itd itd problemi su zaista nepredvidivi, ali pokazatelj da je severni most u pitanju jeste ti besmisleni problemi i podizanje naglo temperature do te mere da se BIOS blokira kompletno.

  Ispitaj to na vreme, jer ako je lošija matična ploča i kondezatori su pri izdisaju, a severni most ti svirne, digne temperaturu na 100/110c napon će ti kroz bakar probiti na masu i osim što će iskoči sklopka u kući vrlo verovatno da ćeš posle toga baciti sve komponente u kantu zajedno sa MBO, jer će slobodna struja da se šetka od komponente do komponente dok je ne ubije.
   
  Collapse Signature Expand Signature
SSL Certificate Biblioteka++ Tor anonimnost Cyberghost vyprvpn