2MB izmedju dve logicke particije [R E Š E N O]

S

system

Guest
Imam 2MB izmedju dve logicke particije, prostor nealociran, ne mogu mu nista, hteo sam to da maknem tj. da pridodam particiji do tog prostora ali ne moze.
Imao sam tu KDE koji me je izludeo, preko toga stavim Pinguy i sasvim slucajno sad vidim da mi iza /home ima 2MB slobodnog prostora a ona pocinje MATE / particija.
Ne ruse mi se ponovo dva distroa, ima li neki carobni lek da se tih 2MG maknu pridodaju levo ili desno

edit:
Resio sam na ludacki nacin, kad sam pokusavao da bilo sta uradim sa tih 2MB sistem kaze to je mali prostor. Uzmem ja pa odsecem od /home 2GB i time dobijem kontinuiranio prazan prostor. Sad kad sam imao neku upotrebljivi prostor uradim resize /home , gparted uredno prihvati taj prostor i pridoda. Sa 2MB gparted nije znao sta da radi ali sa 2Gb+2BM praznog znao je sta da radi.
 

Krcun

New member
Joined
Aug 6, 2012
Messages
25
Reaction score
1
Iz kog si partition managera to radio, pa ti je ostavio 2MB unallocated? Da znam da ga ne upotrebim slučajno 🙂
 
Last edited:
S

system

Guest
Gparted (program je ok) je pravio particije, prvobitno je sve bilo OK, kad sam urusio jdan distro i stavio drugi umesto sdb11 dobio sam sdb13, najverovatnije sam ja nesto zeznuo jer sam radio sa instalacionog diska u procesu instalacije seckanje particija. Pametnije je baratati sa particijama posebno, podesiti velicine a posle live disk ili USB pa install.
 
Top