ffmpeg

biochem

Member
Joined
Mar 18, 2013
Messages
32
Reaction score
0
Ukoliko tragate za najjednostavnijim načinom kako pokrenuti potpuno funkcionalni ffmpeg pod Slackware -om, a potpuno funkcionalni ffmpeg definišem kao ffmpeg sposoban da enkoduje sve popularne audio i video kodeke, onda je SlackBuilds.org najdosadniji način da dođete do tog cilja. A najjednostavniji? Kao i uvek, AlienBOB-ov repo, međutim kao i obično postoji trik, zapravo preporuka, u slučaju ffmpeg -a zaobiđite binarne pakete i krenite od source -a. Zašto? Zato što ćete pomoću jednog SlackBuild skripta kompajlirati i ffmpeg i sve dodatne biblioteke.
Ne volim duga uputstva, pa evo koraka koje ćete slediti:
  1. Snimite ceo AlienBOB-ov ffmpeg build direktorijum sa servera u radni direktorijum koji ste napravili na disku. Ja to ovako radim: rsync -av rsync://taper.alienbase.nl/mirrors/people/alien/slackbuilds/ffmpeg/build/ . Sa navedenog linka dovući ćete i kodeke koji su banovani u SAD-u.
  2. Ulogujte se kao root komandom su -l i potom pokreniti skript ./ffmpeg.SlackBuild
  3. Kada skript iskompajlira sve, a to će potrajati čak i na najbržim mašinama, sledi klasični korak instalacije. Paket ffmpg se nalazi u /tmp grani, pa instalacije ide kao: installpkg /tmp/ffmpeg-1.2-x86_64-1alien.txz
  4. To je to, ffmpeg je na vašem sistemu. Proverite sa ffmpeg -formats koje sve formate i u kom obliku program podržava.
Slackware je zakon! Živeli :drinks:
 
Last edited:
Top