Kako da demontiram nepostojeći uređaj?

S

system

Guest
Drugari, treba mi pomoć. Ako ne zna Dragan onda niko ne zna 🙂

Pre nekog vremena sam sa usb flasha podigao live lubuntu i nesto sam prckao po hardu. E sad vidite sliku, stoji mi u uredjajima - Lubuntu i ako ga nigde nemam u sistemu. Kako da uklonim ovo. Inače sda2 mi je sad swap, a meni stoji da mi je to nekakav Lubuntu :confused:

Nadam se da vidite poruku na slici.
 
S

system

Guest
Našao sam neko uputstvo, pa da probam da wipujem swap. inače, evo izlaz dmesg | tail — u slici

uspeo sam nekako, upisao sam nule u particiju i posle pomoću gparted formatirao.

Moram sad da restartujem, da vidim, nešto se sporo podiže sistem…
 

Hatori

Member
Joined
Mar 19, 2013
Messages
206
Reaction score
1
Koliko vidim sda5 je swap a sda2 je proširena particija i ne bi trebalo da je prikazuje kao uređaj. Da nisi nešto čačkao po fstab?
 
Last edited:
S

system

Guest
Nisam, slučajno sam live usb prebacio na sda2, morao sam ceo hard da očistim sa dd komandom, sad je ok. Celu noć sam čistio, prepisao nule i sad sam ponovo instalirao. Dug proces ali meni jedini poznat 😃
 

Dragan

Well-known member
Staff member
Joined
Jan 13, 2012
Messages
6,371
Reaction score
65
Mingo:
slučajno sam live usb prebacio na sda2, morao sam ceo hard da očistim sa dd komandom, sad je ok. Celu noć sam čistio, prepisao nule i sad sam ponovo instalirao. Dug proces ali meni jedini poznat
Nisi morao, koliko vidim sa slika… tebi je linux bio nedirnut na sda1, pa i ako sistem nije hteo da se podigne kako treba, iz live je moglo drugačije da se uradi/oporavi. No, sad je gotovo…tek malopre sam pročitao poruku.
 
Last edited:
Top