lokalna wireless mreža

calex

Member
Joined
Feb 19, 2012
Messages
676
Reaction score
0
Ја АДСЛ слабо трошим па гасим рутер тј палим га кад нешто хоћу да пробам. СББ модем наравно не гасим а и рутер преко кога иде врло ретко, можда месечно једном. Није добро да се пали/гаси на минут, два а ујутру и увече … што би сметало?

Ја нисам гасио ни компове годинама, али ми више нису потребни за оно што сам тада радио а и морам мало да приштедим струју па пред спавање пошаљем и овај комп да спава. Ујутру му је потребно 5-6 секунди да се пробуди, много мање него мени. Други је тренутно ван функције пошто ми је дефинитивно црко тера хард али ми се чини да ћу да избоксујем гаранцију.

Колико је закључавање рутера сигурно? Ја поставим лозинку и МАС филтер али сам скоро, када сам дао комшичету лозинку да нешто спреми за школу, приметио уљеза са МАС адесом која није била дозвољена. Да је снифовао па клонирао неку али је ландо прошла недозвољена адреса.
 
Last edited:

Commander

Well-known member
Staff member
Joined
Jan 13, 2012
Messages
9,235
Reaction score
530
alt

Ја нисам гасио ни компове годинама, али ми више нису потребни за оно што сам тада радио
Khm khm… e-mule :music:

Inače to za MAC je obično fino rešenje za 90% uljeza, samo onda nisi dobro podesio čim je ušla neklonirana adresa u opseg.
 
Last edited:

calex

Member
Joined
Feb 19, 2012
Messages
676
Reaction score
0
Емулац дуго, после торенти … пошто сам престао да довлачим а направио сам 3:1 (upload мало преко 3, download мало преко 1) онда сам укапирао да не морам много да делим, ионако ту увек има много делилаца. 😉 А и дошла криза, није мало то што ми сада бар 10 сати дневно не раде комп или два, сабере се ту струја па успевам да се уденем испод 500kW. 😉 тј 😦
 
Last edited:
Top