NEW CHAT :)

Lazar

Member
Joined
Sep 1, 2013
Messages
550
Reaction score
21
Нисам још пробао преко телефона, али мени никако ова платформа није прегледна. Смисленије је било док су теме било подељене у подфоруме. Овде постоји слична подела, али мање прегледна.

Слажем се са Драганом да је претходни форум био примењенији за наше потребе.
 
Last edited:
Joined
Dec 24, 2018
Messages
39
Reaction score
15
И ја имам утисак да је стари изглед форума био прегледнији, макар за нас посетиоце са десктоп рачунара. Вероватно овај нови има друге предности, које је Commander имао у виду.
Потребе и укуси су различити.

П.С. Реконструкције и промене су у тренду… Све док се не појави нека гондола, постоји шанса и да се навикнем… 😄
 

Vlad

Well-known member
Joined
Feb 13, 2012
Messages
2,259
Reaction score
240
A tek ova “tamna tema” što mi se više dopada na desktop i laptop računaru pod Linuks sistem(če) to je neka druga priča 😉
View attachment 5798
 
Last edited:

r2d2

Member
Joined
Jan 10, 2016
Messages
59
Reaction score
6
Joce, klikni na zaboravljena šifra, sa starim korisničkim imenom, postavi novu šifru i voila 🙂
5936_2.png
Dobrodošli na novi izgled FOSS Srbija Globalna obaveštenja
Pozdrav forumaši, Dobrodošli na novi izgled FOSS Srbije diskusione grupe. Migrirano je sve sa stare Xenforo skripte na novu totalno drugačiju platformu. Novi link je https://talk.foss.rs Bitna napomena je da su vaše lozinke iz bezbednosnih razloga obrisane da ne bi u toku migracije došlo do nekih problema. Da se ulogujete na Vaš nalog ovde, kliknete na Log In a zatim na “I forgot my password” kada se otvori novi pop prozor upišete svoju email adresu sa kojom ste registrovani na starom forum…
 
Last edited:

Commander

Well-known member
Staff member
Joined
Jan 13, 2012
Messages
9,235
Reaction score
530
Postoji forum i postoji diskusiona grupa. Ne mozeš forum da koristiš kao diskusionu grupu i vica verse 😄

Dakle, ovo je sasvim drugačiji koncept od tradicionalnog izgleda i upotrebe foruma.

Jeste malo u početku konfuzno, medjutim diskusione grupe su tako podeljene da tebe “manje više” ne interesuje koja tema gde se nalazi, već ima opcija “Latest Post” i naslov teme pa pišeš šta te interesuje.
Diskusione grupe su namenjene “beskrajnom” pisanju, otuda i beskrajan skrol sa vrlo dobro opcijom sa strane koja markira gde se trenutno nalazi na kom delu diskusione grupe.

Različito jeste, ali je daleko udobnije i brže za pisanje. Pritom je sve realtime, ne morate ništa da osvežavate niti učitavate stranu, ako ima nekih novih komentara na teme koje vi pratite odmah ćete dobiti notifikaciju, sve radite u “jednom prozoru”.

Daleko bolji i kvalitetniji prikaz na svim “non-dekstop” uređajima nudi Discourse, i sad ne znam koliko ćete mi verovati da FOSS forum ima najmanji broj korisnika koji mu pristupaju preko Desktop-a!?

Kako bilo, ako ocete da vracamo stari forum i tradicionalni izgled i komunikaciju, vičite, dok ne bude kasno, jer kontra migracija nece proci, vec cu da vratim snapshot poslednjeg stanja na virtualku kao pre migracije.

Mada moj utisak je da ste se ulenjili 😃
 

Prizma

Active member
Joined
Feb 13, 2017
Messages
461
Reaction score
76
@Dragan
Можда не онолико колико мислиш. Не верујем да се много људи изјаснило. Најбоље да направите гласање. И мени је старији био прегледнији.
 
Last edited:

Зунзара

Active member
Joined
Jul 31, 2016
Messages
145
Reaction score
34
Ствар је (у мом случају бар…) што ниједна слика постављена на старом форуму не може да се увећа. Тиме је обесмишљено много тога, почев од разних упутстава како решити неки проблем, па до веома посећене теме " Како изгледа ваш десктоп?" итсл.

Ако проблем није само код мене присутан, требало би га решити. Да не пропадне “минули рад”…

Иначе истина је, овај изглед није најбоље решење за десктоп, али јесте за све остало. Лично, форуму приступам са кућног рачунара па ми ова промена не одговара нарочито, али како је речено- има навика али има и одвика.

Ако се реши проблем отварања “старих” слика и отварања нових тема и дискусија и учествовања у истим, претпостављам да ће се ствари покренути са, у последње време, скоро мртве тачке. Сама козметика ту не може много помоћи.

Ту наравно треба додати и (мени) многоочекивани унапређени ТРИОС.

П.С. Мој ник, зунзара, се сада води под бројем 11134. Колико видим и Јоце има сличан проблем. Да није ћирилица у питању?

Волео бих да на форуму/дискусионој групи стоји моје “крштено” име, ионако се на већ довољно места осећам као број… 😐
 
Last edited:

Commander

Well-known member
Staff member
Joined
Jan 13, 2012
Messages
9,235
Reaction score
530
Za atačmente sam napisao u temi “Kako izgleda Vaš desktop” i izvinjavam se zbog toga.

Od cele migracije to je bio najmanji problem veruj mi, ali i najveci jer sam nekoliko desetina puta radio migraciju dok makar i kao takve slike nije prebacio, tako je kako je. Nije propast sveta u odnosu na ono šta smo dobili, kapiram da uvek nešto “mora” da strada kada se rade migracije ovakvog tipa.

Xenforo je komercijalna platforma, OK… u vreme kada je moglo uzeli smo licencu koje je “once-off” i traje godinu dana, nakon toga ostaje tvoja zauvek ali ostaješ zauvek na toj verziji koja je u trenutku isticanja licence ostala, kasnije se ponovo plaća.

Hteo sam Opensource rešenje, jeste Xenforo dobra platforma, sve to stoji… samo ne stoji da je Opensource, skoro godinu ako ne i više sam čekao da jedan developer privede kraju plugin za xenforo da bih prebacio platformu jer želim da diskusione grupe idu u korak sa vremenom.

Rezime:
  1. Odluka @Dragan i mene je da Discourse bude osnova, nećemo se vraćati na Xenforo niti na bilo koji durgi “tradiocionalni” vid forumiranja. Ovo je budućnost.
  2. Svi smo mi zavedeni po rođenju sa nekim brojem, tako ti je i ovde a kao i svaki sajt ima svoj IP a imena naša su “resolver” da se nebi zvali po JMBG-u, da skratim… promenio sam ti nick. Nisam primetio ovo za ćirilicu, ko ima ovaj problem neka me cimne promenicu mu to je 12 sekundi posla.
  3. Biće dodatno sređivana diskusiona lista, malo ćemo menjati kategorije, dodati neke plugionove (ko je online, rođendani, kategorije u drugim bojama…) samo strpljenja, ono najteže je prošlo.
 

Dragan

Well-known member
Staff member
Joined
Jan 13, 2012
Messages
6,371
Reaction score
65
Можда не онолико колико мислиш. Не верујем да се много људи изјаснило. Најбоље да направите гласање. И мени је старији био прегледнији.
Alea iacta est…iliti: prešli smo Rubikon, povratka nema 🙂

Da ne bude nesporazuma…iako i dalje mislim da je stara platforma bila dovoljno dobra za potrebe FOSS foruma, većina argumenata je ipak u prilog ove nove. @Commander je naveo sve te argumente, pa da ih ne ponavljam i ja.
Što se tiče preglednosti/mogućnosti/opcija malo strpljenja…kod svakog prelaska na novi(ji) softver za forum bilo je određenih problema, ali su svi rešavani u hodu…tako će biti i ovog puta 🙂
 

deno

Member
Joined
Aug 5, 2012
Messages
258
Reaction score
16
možda i najljepši xfce izgled, treba ga u trios default
 
Last edited:

Dragan

Well-known member
Staff member
Joined
Jan 13, 2012
Messages
6,371
Reaction score
65
@deno
Lepota je (uvek) samo u oku posmatrača…ono što je tebi lepo, drugima možda nije…i obratno 🙂
Usput…xfce će svakako ostati default okruženje za trios 🙂
Biće u TRIOS-u do 2022god. 😃
Strukturno i semantički, predlog “do” može različito da se protumači…strukturno, “do” je nemotivisana reč, a semantički može da se razgrana u više pravaca 🙂
S obzirom na tvoju izrečenu tvrdnju, imam osnova da verujem da ćeš se pridružiti projektu trios i ubaciti xfce 4.14 do tog vremena koje si naveo 🙂
 
Joined
Dec 24, 2018
Messages
39
Reaction score
15
Biće u TRIOS-u do 2022god.
Зашто само до? Нек буде и после (2022.) 😄

(Дајмо мало оптимизма… 🙂 можда уроди плодом)

Додуше, шалу на страну, када неко озбиљно схвата неки пројекат, он се одговорно и односи према њему. Верујем да је и то у питању, поред недостатка времена (мислим на Драгана).
Преостаје стрпљење…

Ах, да, и оптимизам 🙂
 
Last edited:

Milos

Active member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
622
Reaction score
142
Ja sam rekao još odavno da čekam TRIOS u finalnoj verziji koji se upravo “radi”, sam sebi sam dao taj datum nadajući se da TRIOS bude na mom računaru. 🙂

Nemoj pogrešno da me shvatiš ništa loše nisam pomislio. 🙂
 
Top