Zippo upaljač

1113

Member
Joined
Jul 20, 2012
Messages
177
Reaction score
0
alt
Sreten:
Kakva tema… Nisam pusac ali kad sam video temu o zipo upaljacu resio sam da procitam. Genijalno.
Dok sam pusio u mladjim danima jedno vreme sam imao zippo upaljac. Mesingani. Ali to je bilo tada u modi da imas zip… Ono sto mi se ne svidja kod njega pretezak je, glomazan, jako puno trosi benzina. Moras sve da mu menjas, kremen, onu vatu gde sipas benzin, a o benzinu da ne pricamo. On prosto guta ko da je traktor. Nije nimalo jeftina zanimacija. Jedino ako je to nekome ljubav ili gust pa ga ima.
Nekad bio prestiz imati ga, sad vise nije.
Мислим да никад није био престиж, па ни сада то није. Просто имати га и користит га по мени је стил или како би млади рекли фазон. Носим га преко 20 година. Мењао сам редовно кремен, увек оригинал, неколико пута фитиљ али вату никад. Ствар је у одржавању. Редовно чишћење после потрошене бочице бензина и нема проблема. Истина је да троши више бензина, али само у летњем периоду кад га држиш на отвореном. Ја имам торбицу која је окачена на каиш па имам утисак, када га ту држим, да мање бензина испари, али то је само мој утисак. Мирис бензина . . . . као да сам то већ негде чуо? 😉 Zippo je такав!
 
Last edited:

merin

Member
Joined
Mar 11, 2017
Messages
177
Reaction score
3
Moj poslednji je upao u jedno od fruškogorskih jezera kada me tadašnja devojka gađala njime, davne '91 ili '92.
 
Last edited:

Prizma

Active member
Joined
Feb 13, 2017
Messages
461
Reaction score
76
@funeral
Каква бесрамна промоција Минта 😛

Имам их 3, сликам само овај најзанимљивији, остали су класични. Више користим овај са камилицом (није зипов), јер баца пламен као бренер, па могу да се трујем и у сред урагана, а и на плин је. Једино што баш троши. Пуним га на недељном нивоу.
 
Last edited:

DarkSide

Member
Joined
Jan 21, 2018
Messages
51
Reaction score
0
ne purnjam skoro godinu dana i nikad nisam koristio zippo ali imam jedan jako kul suvenir kog sam nasao jednog jutra u taxiju vracajuci se sa nekog rejva…

View attachment 5216
 
Last edited:
Top